sobota 10. ledna 2015

TVAROHOVÝ KOLÁČ

Taky se vám občas stane, že máte doma hodně tvarohu a nevíte,
 jak se ho zbavit?
V takových krizových situacích začínám pátrat po internetu.
Dnes jsem se inspirovala koláčem z Apetitu.
Recept jsem trošku vylepšila a jsem z něj nadšená. 


Recept

200 g hladké mouky
75 g krupicového cukru
125 g másla
1 vejce
trošku soli

750 g plnotučného tvarohu 
250 g mascarpone
150 g krupicového cukru
lžíce kukuřičného škrobu
jeden vanilkový cukr
100 g rozinek
citronová kůra
2 polévkové lžíce rumu
3 žloutky
3 bílky

Z mouky, cukru, másla, vejce a soli vypracujeme na vále hladké těsto.
Vyválíme plát, kterým vyložíme dortovou formu.
Okraje formy by měly být vyložené těstem do výšky 4 cm.
Dáme do ledničky.
V jedné míse si vyšleháme tuhý sníh ze tří bílku.
Ve druhé vyšleháme zbylé ingredience a zlehka vmícháme sníh.
Směs nalijeme na těsto, zahladíme a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C.
Pečeme přibližně hodinu.



2 komentáře:

  1. Dobry den, muzu se zeptat, jak je mozne, ze je cake zhora svetly a ja ho mam uplne tmavy ? Na jakou funkci pecete - Horkovzduch ci neco jineho ? Dekuji, Iva :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den :)

      Peču raději bez horkovzduchu. Ať tak či tak, možná bych poradila, koláč v polovině pečení přikrýt pečícím papírem, aby tvaroh moc nezhnědl. :) Snad už to bude dobré. ;)

      Vymazat

Děkuji za milý komentář. :)