středa 14. ledna 2015

HORKÁ MÁTOVÁ ČOKOLÁDA

To mi takhle zbyla mátová ganache z dortu.
A jelikož mi bylo líto, že je něco tak dobrého zcela bez využití,
rozhodla jsem se k experimentu. 
Z výsledku jsem nebyla překvapená .... byla jsem v šoku!!! 
Nejlepší horká čokoláda, co jsem kdy pila!


Recept

1 hrnek hořké čokolády ( nasekané na kousky )
půl hrnku peprmintek ( nakrájené na kousky )
3/4 hrnku smetany
lžička peprmintového extraktu ( nemusí být )

Smetanu s extraktem přivedeme k varu.
Horkou smetanu nalijeme na čokoládu a peprmintky
a rozmícháme do hladké hmoty. 
Pokud jsou v čokoládě cucíky z peprmintek, přepasírujeme směs přes sítko.
Dáme do zavařovacích sklenic a uchováváme v ledničce až 14 dnů. 

ČOKOLÁDA
( 1 porce )

180 ml horkého mléka
2 lžíce mátové ganache
žužu na ozdobení

Mléko ohřejeme ( v mikrovlnce stačila minuta ),
přidáme 2 lžíce čokoládové směsi a pořádně rozmícháme. 
Pokud je chuť, ozdobíme hotovou čokoládu žužu. :)


3 komentáře:

  1. mňaam, to musí být vynikající :-). Hned bych si dala :-)
    Zvu vás všechny na mou Giveaway o voňavé ceny :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Šmarjá pano! Horká čokoláda a Máta?! Tak takhle nezhubnu,ale už vím na čem budu závislá přes celou zimu :D Zeptám se, ty peprmintky máte na mysli takové ty šokoládové placičky plněné peprmintovou náplní??? Děkuji a mějte se! Eva http://zadomacimstestim.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Ano ano, mám na mysli právě ty čokoládové placičky :) Pokud by se vám chtělo, můžete použít i domácí :) : http://www.utytyny.cz/2015/01/domaci-peprmintky.html

      Vymazat

Děkuji za milý komentář. :)