neděle 11. ledna 2015

DOMÁCÍ PEPRMINTKY

 Další neodolatelná kombinace - peprmint + čokoláda. 
Jak jsem na začátku roku slíbila, čekají vás každý měsíc recepty na nějaké téma.
 Leden je ve znamení peprmintu. A toto je první ze tří receptů.
Nejvíc se mi na něm líbí to, jak je úžasně jednoduchý.


Recept

180 ml slazeného kondenzovaného mléka
500 g moučkového cukru
3 lžičky peprmintového extraktu 
( dá se sehnat na internetu nebo když naložíte lístky máty do vodky
 a počkáte 14 dní, nemusíte nic shánět )

Z přesátého cukru, mléka a extraktu vypracujeme hladkou hmotu.
Nesmí se nám lepit, takže v případě nutnosti přidáme cukr nebo mléko. 
Rozdělíme si hmotu na čtyři části.
Každou vyválíme na plát vysoký 0,5 - 1 cm.
Z něj vykrajujeme požadované tvary.
Vše skládáme na plech vyložený pečícím papírem.
Necháme proschnout z obou stran ( nejlépe přes noc ). 
Druhý den celé peprmintky namáčíme do rozpuštěné čokolády,
necháme zatuhnout a skladujeme v uzavřené nádobě.


A co vy? Máte rádi kombinaci čokolády a máty?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za milý komentář. :)