pondělí 8. září 2014

MINI CHEESECAKY

To se jde takhle člověk projít na zahrádku
a vrátí se s miskou plnou ostružin.
 A protože mě už dlouho lákala tvorba, všemi skloňovaného, cheesecaku ,
zdál se mi tento recept jako dobrá volba.
Co je malé, to je roztomilé,
a tak to budou mini pidi cheesecaky. :)


Recept

50 g másla
100 g sušenek ( máslové, Lotus, Bebe ... )

250 g ricotty
50 g moučkového cukru
kůra z 1 citronu
šťáva z půlky citronu
1 vejce a 1 žloutek
1 lžička vanilkové tresti
150 ml smetany

2 lžíce ostřužinové marmelády
čerstvé ostružiny


Šest důlků v muffinovém plechu vyložíme papírovými košíčky.
Rozpustíme máslo, rozdrtíme sušenky, smícháme a směsí vymačkáme dno košíčků.
Dáme vychladit a připravíme si náplň.
Troubu mezitím předehřejeme na 150 °C.
Vyšleháme ricottu s cukrem, citronovou kůrou a šťávou, vejcem, žloutkem a vanilkou.
Ve druhé míse ušleháme smetanu a zlehka vmícháme do ricotty.
Rozdělíme na sušenkový základ, plníme až po okraj.
Pečeme 30 minut.
Vypneme troubu a cheesecaky necháme zcela vychladnout uvnitř.

Ozdobíme ostružinovou marmeládou a čerstvou ostružinou.
Cheesecaky se jenom rozpadají. Hodně se o nich mluví,
a tak jsem čekala, že mě tento recept spíš zklame. Ale kdepak!!!
Jsou boží.

Ve výběru marmelády a ovoce se fantazii meze nekladou. :)

1 komentář:

Děkuji za milý komentář. :)